Kako postanem član

Postati član Šaleškega aerokluba

Vstop v naš aeroklub predstavlja izjemno priložnost za vstop v svet letenja, ki sega visoko v nebo. Ne glede na vašo preteklost v letalstvu – ali ste izkušen pilot ali pa se šele spoznavate s čarobnostjo letenja – vas vljudno vabimo, da postanete del naše skupnosti.

Kaj vam prinaša članstvo ?

Članstvo pri Šaleškem aeroklubu ni le kartica v vaši denarnici. Je vabilo, da skupaj z enako mislečimi posamezniki vzletite v nebo, se udeležite vzpodbudnega doživetja letenja in postanete pomemben del naše družine aerokluba. Spoštujemo raznolikost in vključenost, zato toplo vabimo tako moške kot ženske pilote, da se pridružijo našim vrstam.

Kot član imate dostop do naše flote klubskih letal in možnost parkinga lastnega letala v klubskem hangarju po internem ceniku, nenazadnje ste s tem bližje tudi pri pridobivanju ali obnavljanju licenc letenja. Vendar ni samo v letenju, gre tudi za prijateljstvo. Vabljeni boste na dogodke kluba, od občasnih klubskih zborov, do piknikov in internih izobraževanj, v kolikor vas bo to veselilo.

Vendar pa se koristi ne ustavljajo tam. Kot član niste le opazovalec, ste aktiven udeleženec v življenju kluba. Prejemali boste redne posodobitve o delovanju kluba in imeli priložnost izraziti svoje ideje in pomisleke. Vedno smo odprti za nove ideje in pobude ter spodbujamo naše člane, da se vključijo na kakršen koli način. Ali gre za prinašanje finančnih sponzorstev ali podporo med delovnimi akcijami, vsak prispevek šteje. In za tiste, ki so pripravljeni narediti dodaten korak, ponujamo spodbude, kot je dodaten čas letenja v zameno za ureditev finančne podpore.

Kaj se od vas kot člana kluba pričakuje ?

Z zgornjimi privilegiji prihajajo tudi določene odgovornosti. Kot ambasadorji našega kluba, se pričakuje, da člani spoštujejo naše vrednote profesionalizma, spoštovanja, povezanosti in skrbništva. To pomeni spoštovanje pravil in smernic kluba in njegove politike, sodelovanje v delovnih akcijah, skrbno ravnanje s sredstvi kluba in prenosom strokovnosti na nove člane.

Torej, če ste pripravljeni razpršiti svoja krila in se pridružiti skupnosti, ki je posvečena vzdušju letenja, ste vljudno vabljeni pri Šaleškem aeroklubu.

Kako postanete naš član ?

V kolikor želite postati naš član, morate izpolniti pristopno izjavo, ki jo najdete na tej povezavi. Izpolnjeno izjavo posredujete na elektronski naslov kluba, predsednik@saleskiaeroklub.si in dovolite, da vodstvo kluba pregleda vašo pristopno izjavo. V kolikor vodstvo soglasno odobri vašo pristopno izjavo, ste o tem obveščeni in s plačilom letne članarine v višini 100 eur postanete polnopravni član Šaleškega aerokluba. Enak postopek je ne glede na to, ali letite z motorjem ali jadralnim letalom ali pa raje uživate v umetnosti modeliranja letal. Pri sekciji modelarjev je letna članarina v višini 20 eur.

Članarina se nakaže na klubski TRR kot prostovoljni prispevek, zato računov za članarino ne izdajamo. Poslovne informacije o klubu najdete pod sekcijo kontakti.